logo
Agenția de turism “FLAMINGO TUR” este o unitate specializată care organizează cu sârguință, oferă cu drag și vinde pachete turistice sau componente ale acestora.
Ultimile articole
022 507 758
info@flamingotur.md
URMĂREȘTE-NE:
022 507 758 079 037 775 info@flamingotur.md
 

Cel mai mare lac helioterm din lume se afla în Transilvania. Lacul deține 3 recorduri mondiale

29 dec.

Cel mai mare lac helioterm din lume se afla în Transilvania. Lacul deține 3 recorduri mondiale

Trei recorduri mondiale definesc Lacul Ursu din stațiunea Sovata, județul Mureș: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sarată înconjurat de o vegetație bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, și este singurul lac natural din lume despre care se cunoaște, fără nici o îndoială, data exactă la care s-a format! Este vorba de anul 1875, când, la 27 mai, a avut loc o prabușire de teren, creându-se astfel o formațiune geologică.

Lacul Ursu și-a primit numele dupa forma sa, asemanată cu o piele de urs. Se află la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime. Lacul are o suprafață de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lățimea de 170 m și o salinitate medie de 250g/l. Lacul este înscris în lista monumentelor naturale ale României.

Apa lacului deține proprietăți unice în întreaga Europă și este recomandat pentru băi de aproximativ 20 -30 de minute (10 – 15 minute pentru copii), pentru tratarea diferitor afecțiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare. Nămolul care se formează pe fundul lacului este și el folosit în diverse tratamente.

admin

Leave a Reply:


Dorești o ofertă personalizată?

Lasă-ne emailul sau numărul de telefon și noi te vom contacta
Noi vom reveni cu un apel