logo
Agenția de turism “FLAMINGO TUR” este o unitate specializată care organizează cu sârguință, oferă cu drag și vinde pachete turistice sau componente ale acestora.
Ultimile articole
022 507 758
info@flamingotur.md
URMĂREȘTE-NE:
022 507 758 079 037 775 info@flamingotur.md
 

Nu ai făcut drumeții pe munte, iarna? Iată de ce e interesant să încerci!

29 dec.

Nu ai făcut drumeții pe munte, iarna? Iată de ce e interesant să încerci!

1. Frumusețea fotogenică a peisajelor

Claritatea atmosferică permite cerului sa fie mai albastru decât în alte anotimpuri, iar reliefului din plan îndepărtat  să prindă contur. Datorită fenomenului de inversiune termică, adesea norii coboară în vai, oferind panorame de neuitat, celor aflați la înălțime. În această perioadă a anului, apusurile și răsăriturile sunt adevărate spectacole de lumini colorate, revărsate peste întreaga natură.

2. Zăpada abundentă te va face să redevii copil

Poți să ai 20, 30, 50 sau 70 de ani, însă efectul va fi același: vei avea sentimentul că ai cel mult 10 ani. Oricât de serios ai fi din fire, nu vei reuși să treci indiferent prin stratul afânat de zăpadă care acoperă potecile și iți ajunge până la genunchi. Până la urmă vei râde.

3. Îți menții și chiar îți îmbunătățești condiția fizică

Mersul pe munte, iarna, este îngreunat de zăpadă și de echipamentele folosite. De aceea, drumețiile hivernale sunt mai solicitante din punct de vedere fizic , necesită mai mult timp pentru parcurgerea traseului și, prin urmare, fortifică musculatura

4. Iarna, pe munte e mai cald decât în casă

Cum așa?! Răspunsul este simplu: pentru ca pui sângele în mișcare, făcând efort și astfel nu mai simți frigul. O soluție ar fi să mergi la munte, chiar dacă sunt anunțate – 20 de grade. 

admin

Leave a Reply:


Dorești o ofertă personalizată?

Lasă-ne emailul sau numărul de telefon și noi te vom contacta
Noi vom reveni cu un apel