
Nu ai făcut drumeții pe munte, iarna? Iată de ce e interesant să încerci!
1. Frumusețea fotogenică a peisajelor
Claritatea atmosferică permite cerului sa fie mai albastru decât în alte anotimpuri, iar reliefului din plan îndepărtat să prindă contur. Datorită fenomenului de inversiune termică, adesea norii coboară în vai, oferind panorame de neuitat, celor aflați la înălțime. În această perioadă a anului, apusurile și răsăriturile sunt adevărate spectacole de lumini colorate, revărsate peste întreaga natură.

2. Zăpada abundentă te va face să redevii copil
Poți să ai 20, 30, 50 sau 70 de ani, însă efectul va fi același: vei avea sentimentul că ai cel mult 10 ani. Oricât de serios ai fi din fire, nu vei reuși să treci indiferent prin stratul afânat de zăpadă care acoperă potecile și iți ajunge până la genunchi. Până la urmă vei râde.

3. Îți menții și chiar îți îmbunătățești condiția fizică
Mersul pe munte, iarna, este îngreunat de zăpadă și de echipamentele folosite. De aceea, drumețiile hivernale sunt mai solicitante din punct de vedere fizic , necesită mai mult timp pentru parcurgerea traseului și, prin urmare, fortifică musculatura

4. Iarna, pe munte e mai cald decât în casă
Cum așa?! Răspunsul este simplu: pentru ca pui sângele în mișcare, făcând efort și astfel nu mai simți frigul. O soluție ar fi să mergi la munte, chiar dacă sunt anunțate – 20 de grade.