logo
Agenția de turism “FLAMINGO TUR” este o unitate specializată care organizează cu sârguință, oferă cu drag și vinde pachete turistice sau componente ale acestora.
Ultimile articole
022 507 758
info@flamingotur.md
URMĂREȘTE-NE:
022 507 758 079 037 775 info@flamingotur.md
 

Cheile Bicazului-Cetatea Neamț-Lacul Roșu

Cheile Bicazului-Cetatea Neamț-Lacul Roșu

€55 persoană

SERVICIILE INCLUSE

Transport tur-retur

Vizitarea obiectivelor turistice

Cazare 1 noapte

Ghid licențiat

Asigurare medicală

Plecări: 13.09, 04.10

DESCRIERE

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească care se întinde pe o lungime de 6 kilometri. Cheile Bicazului s-au format datorită râului Bicaz și fac legătura dintre provinciile Moldova și Transilvania. Aceste chei se află în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării între județele Neamț și Harghita, și se desfășoară între Lacul Roșu în amonte și localitatea Bicaz-Chei în aval.

Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci.

Cetatea Neamț a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan Cel Mare.

Lacul Roșu este un lac de baraj natural, situat la poalele Munților Hășmașul Mare, în apropiere de orasul Gheorgheni, din judetul Harghita. Este cel mai mare lac natural montan din România numele provenind de la Pârăul Roșu, care traversează straturi de culoare roșie, cu oxizi și hidroxizi din fier.

SCRIE O RECENZIE

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money


Dorești o ofertă personalizată?

Lasă-ne emailul sau numărul de telefon și noi te vom contacta




Noi vom reveni cu un apel